07-07-2021|
2
minuten

Wilt u graag de productiviteit in uw bedrijf verbeteren en uw dagelijkse activiteiten vereenvoudigen? Heeft u er al aan gedacht om een transpallet aan te schaffen om u te helpen bij uw activiteiten? Een transpallet is te vinden in vele magazijnen om de handelingen van de bestuurders te vergemakkelijken en de dagelijkse processen te versnellen. Maar wat is een transpallet en hoe kan hij u helpen? Welk model moet u aankopen? Al deze vragen beantwoorden wij samen met u in deze blog. 

Wat is een pallettruck? 
Laten we eerst definiëren wat een pallettruck net is. Een transpallet wordt meestal gebruikt in magazijnen om zware en lichte lasten te transporteren en te heffen. U dient een transpallet met de hand te bedienen, de heffing kan zowel manueel als elektrisch. Een transpallet dit om het goederentransport voor operatoren te vergemakkelijken. 

Hoe kan een pallettruck u helpen? 
Pallettrucks worden meestal gebruikt voor het laden en lossen van vrachtwagens, maar kunnen ook nuttig zijn tijdens het orderpicken, al gaat het hierbij meestal om elektrische pallettrucks of orderpickers. De manuele transpallet is geschikt voor alle toepassingen. Legt u vaak langere afstanden af met uw transpallet? Dan kiest u best voor een elektrisch exemplaar. Zo kunt u uw productiviteit en die van uw medewerkers aanzienlijk verhogen. 

Welk model is het meest geschikt voor uw bedrijf? 
Afhankelijk van de behoeften van uw bedrijf, kunt u kiezen voor verschillende types transpalletten. De keuze bestaat uit verschillende modellen, elk van hen met andere kenmerken. Alvorens u beslist moet u dus nagaan in welke omstandigheden u de pallettruck wilt gebruiken. Gaat u hem gebruiken voor buiten- of binnenactiviteiten? Welke afstanden moet hij afleggen? Hoe hoog moet u de pallets heffen en hoe zwaar zullen ze zijn? Al deze factoren moeten in overweging genomen worden om de grootte en de kenmerken van uw pallettruck te bepalen. 

Manuele versus elektrische pallettrucks 
Geeft u de voorkeur aan een manuele of elektrische pallettruck? Deze keuze zal grotendeels afhangen van bovenstaande factoren. 

Bij de manuele transpallet gebruikt de bestuurder de disselboom om de vorken omhoog te pompen en zo de pallets op te heffen. Een manuele pallettruck vraagt minder onderhoud omdat het in tegenstelling tot een elektrische pallettruck geen elektrische onderdelen bevat. Een manuele transpallet kan probleemloos zware palletten vervoeren. In tegenstelling tot een elektrische pallettruck heeft een manuele transpallet een beperkter laadvermogen. 

HPT-1

De elektrische pallettruck is meestal robuuster dan het manuele model en er is plaats voor de operator om orderpicking te beheren. Deze modellen kunnen gebruikt worden voor zowel lichte, middelzware als zware lasten. U kan de pallettruck ook volledig aanpassen naargelang uw behoeften door verschillende accessoires toe te voegen. Een elektrische pallettruck vergt niet veel inspanning van uw operatoren en voorkomt verwondingen door een speciale bumper onderaan de truck. De elektrische motor zorgt er ook voor dat de werknemer langere afstanden kan afleggen met de pallets. 

Wij raden aan om het model te kiezen dat het beste past bij uw budget, de kenmerken van uw faciliteiten en bij de capaciteiten van uw personeel. Bij vragen of advies, aarzel zeker niet om ons te contacteren.

New call-to-action

Charlotte De Coninck
Charlotte De Coninck | Linkedin

Digital Content Marketeer