02-07-2021|
3
minuten

Elektrische vorkheftrucks zijn nuttig in talrijke verschillende binnen- en buitentoepassingen (met Toyota's 80-Volt elektrische pneumatische vorkheftruck). Het gebruik van elektrische vorkheftrucks in uw magazijn is een van de meest voorkomende toepassingen van deze machines en dat is niet voor niets. Elektrische vorkheftrucks verlagen de kosten en kunnen tussentijds worden opgeladen om de efficiëntie tijdens de ploegendienst te maximaliseren, vooral als ze uitgerust zijn met Toyota Lithium-Ion batterijen. Lees meer over de voordelen van elektrische vorkheftrucks in de volgende blog. 

Minder lawaai 
U denkt er misschien niet bij na, maar een stillere vorkheftruck kan van invloed zijn op het vermogen van u of uw bestuurder om in bepaalde toepassingen veilig en efficiënt te werken. Wanneer er met meerdere vorkheftrucks in kleine ruimtes wordt gewerkt kan het erg lawaaierig worden. Voortdurende blootstelling aan hoge geluidsniveaus kan leiden tot meer stress en vermoeidheid bij de bedieners. Met elektrische vorkheftrucks zal het geluidsniveau lager zijn, waardoor de communicatie gemakkelijker verloopt en uw bestuurders minder vermoeid raken. Echt, het enige geluid dat elektrische vorkheftrucks maken is de claxon. In bepaalde magazijnen kan dit het voor bestuurders en voetgangers gemakkelijker maken om de claxonsignalen, collega's of andere belangrijke geluiden op de werkplek te horen. 

Bovendien zijn alle contragewicht vorkheftrucks van Toyota Material Handling standaard uitgerust met SAS (System of Active Stability — Actief stabilisatiesysteem). SAS omvat 6 functies om de truck en de lading te stabiliseren. Dit helpt voor de bestuurder stresserende situaties te vermijden en verhoogt de veiligheid op de werkplek. 

Ontdek alles over het "System of Active Stability" >>

 Lagere emissies 
Als u een vorkheftruck met verbrandingsmotor gebruikt, produceert u emissies die, als ze niet goed worden aangepakt, schadelijk kunnen zijn voor uw werknemers, producten en het milieu. Elektrische vorkheftrucks stoten geen CO2 uit. Dit helpt uw werknemers gezond te houden en de impact van emissies in uw magazijn te verlagen. 

Bepaalde producten, zoals levensmiddelen, andere bederfelijke waren en diverse consumptiegoederen, kunnen ook schade ondervinden van emissies. De elektrische vorkheftrucks van Toyota zijn verkrijgbaar in een grote verscheidenheid aan hefcapaciteiten en voor vele verschillende toepassingen. Minder uitstoot is ook goed voor het milieu! 

Als u in uw magazijn een op gas of LPG aangedreven vorkheftruck gebruikt in plaats van een elektrische, begrijpen wij dat er veel redenen zijn die die beslissing hebben beïnvloed. Zorg er echter voor dat u de juiste ventilatietechnieken gebruikt als u er een in uw magazijn gebruikt. In veel Europese landen is het gebruik van vorkheftrucks met verbrandingsmotor beperkt of zelfs verboden.  De introductie van Lithium-Ion batterijen voor vorkheftrucks combineert de beschikbaarheid van een vorkheftruck met verbrandingsmotor met de voordelen van een elektrische vorkheftruck. Ontdek meer over de voordelen van de Lithium-Ion batterijen van Toyota Material Handling.

Ontdek alles over lithium-ion batterijen >>

Blog - Heftrucks (5)

Een brede waaier van opties 
Omdat de ruimte in uw magazijn zo efficiënt mogelijk moet worden gebruikt, kan het moeilijk zijn om een vorkheftruck van normaal formaat in uw smalle gangpaden te laten rijden. Een elektrische magazijnvorkheftruck kan dat probleem helpen oplossen. Bij Toyota hebben we veel verschillende elektrische vorkheftrucks om aan uw behoeften te voldoen. Misschien moet u zich in die smalle gangpaden wringen? De elektrische driewieler zou hier perfect zijn. Hij heeft een kortere draaicirkel dan de meeste vorkheftrucks, maar kan toch tot 2,0 ton heffen. Toyota Material Handling biedt ook compacte modellen met een korter chassis, als ruimte een beperkende factor is in uw magazijn. Lees onze vorkheftruck koopgids om erachter te komen welk model het best aan uw behoeften voldoet.

5 belangrijke vragen die u moet beantwoorden >>

Bedrijfskosten 
Wat de bedrijfskosten van vorkheftrucks betreft, kunnen elektrische vorkheftrucks meestal gunstiger zijn dan modellen met verbrandingsmotor. Terwijl IC-modellen op gas rijden, rijden elektrische vorkheftrucks op, nou ja, elektriciteit! Misschien moet u een oplaadstation in uw magazijn installeren, maar de kostprijs van elektriciteit kan aanzienlijk lager liggen dan die van fossiele brandstof. Elektrische vorkheftrucks worden steeds populairder. Als u dus de productiviteit en ROI in uw magazijn wilt verhogen, kijk dan eens naar alle verschillende elektrische vorkheftruckopties van Toyota. 

Efficiënte kostenbesparingen zijn afhankelijk van de beschikbaarheid van vlootgegevens. Geen meting geen verbetering. Met I_Site biedt Toyota Material Handling een vlootbeheersysteem dat u alle inzichten verschaft die u nodig hebt om uw interne transportactiviteiten te verbeteren.

Ontdek alles over het I_Site vlootbeheersysteem >>

20y Telematics

 

Jimmy Henrard
Jimmy Henrard | Linkedin

Sales Engineer at Toyota Material Handling Belgium