18-12-2023|
3
minuten

Heftrucks spelen een cruciale rol in diverse industriële en logistieke taken door goederen efficiënt te verplaatsen. Om ervoor te zorgen dat deze machines altijd in topvorm zijn en hun prestaties optimaal blijven, is regelmatig onderhoud absoluut noodzakelijk. In deze blogpost bespreken we waarom onderhoudscontracten voor heftrucks zo belangrijk zijn en hoe ze zowel de veiligheid als de operationele efficiëntie positief beïnvloeden.

De voordelen van een onderhoudscontract


  1. Minimaliseer stilstand: Met regelmatig onderhoud worden potentiële problemen vroegtijdig opgespoord en opgelost, waardoor onverwachte uitvaltijd wordt geminimaliseerd. Je heftruck is altijd klaar voor actie!

  2. Verleng de levensduur: Onderhoudscontracten helpen bij het behouden van de optimale prestaties van je heftruck. Door slijtage te verminderen en componenten in topconditie te houden, verleng je de levensduur van het voertuig.

  3. Kostenbeheersing: Voorspelbare kosten zijn cruciaal voor een gezonde bedrijfsvoering. Met een onderhoudscontract weet je precies welke kosten je kunt verwachten, waardoor je budget gemakkelijker te beheren is.

  4. Veiligheid waarborgen: Regelmatig onderhoud betekent dat je heftruck altijd voldoet aan de veiligheidsnormen. Dit is niet alleen essentieel voor de bescherming van je personeel, maar ook om te voldoen aan wettelijke voorschriften.

  5. Focus op kernactiviteiten: Laat het onderhoud over aan de experts, zodat jij je kunt concentreren op je kernactiviteiten. Dit maximaliseert de productiviteit en efficiëntie van je bedrijf.

KOM MEER TE WETEN OVER SERVICE

Veelgestelde vragen


Waarom zou ik kiezen voor een onderhoudscontract?
Regelmatig onderhoud voorkomt stilstand en dure reparaties. Detecteer en vervang beschadigde onderdelen op tijd, nog voordat er echte problemen ontstaan. Herstelkosten kunnen oplopen tot de prijs van een nieuwe heftruck.

Jij bepaalt wanneer er een technicus langskomt, op het moment dat jou het beste uitkomt. Zo blijft jouw heftruck in topconditie, zonder onverwachte zorgen.

Hoe vaak heeft mijn heftruck onderhoud nodig?
De mate van onderhoud voor jouw heftruck hangt af van het gebruik, aantal draaiuren en leeftijd. Regelmatig onderhoud garandeert een veilige en efficiënte werking. Een goede service partner geeft je advies over de optimale tijdstippen voor het onderhoud van jouw heftruck.

Wat zijn de verschillen tussen originele Toyota onderdelen en niet-originele?
Toyota onderdelen zijn grondig getest onder dezelfde omstandigheden als onze heftrucks. Ze zijn specifiek ontworpen voor een langere levensduur en minder kans op stilstaan. 95% van de originele onderdelen is direct beschikbaar.

Het vervangen van originele onderdelen door niet-originele kan echter de levensduur en waarde van je heftruck op lange termijn beïnvloeden. Kies voor betrouwbaarheid en prestaties met originele onderdelen.

Conclusie


Een onderhoudscontract  voor je heftruck is essentieel voor een soepele bedrijfsvoering. Het biedt gemoedsrust en voorkomt ongeplande stilstand. Met regelmatig onderhoud blijft je heftruck in topconditie, wat niet alleen de levensduur verlengt, maar ook de veiligheid op de werkvloer bevordert.

Kortom, investeren in een onderhoudscontract is investeren in efficiëntie en gemoedsrust voor jouw bedrijf.

service-technician-at-work-3 (1)

New call-to-action

Topics: Service

Kiara De Clerck
Kiara De Clerck |

Marketing Assistant at Toyota Material Handling Belgium