06-10-2021|
3
minuten

In de intralogistieke sector staan hoge productiviteit en efficiëntie voorop. Of u nu een of vijftig heftrucks heeft, uw materieel moet het vermogen hebben om consistente resultaten te leveren, zodat u vooruitgang boekt en uiteindelijk een concurrentievoordeel kunt behalen. Om dit te doen, hebt u een krachtige tool nodig waarmee u opvalt. Een manier om u van de concurrentie te onderscheiden, is door geavanceerde energieoplossingen of meer specifiek lithium-ion batterijen. Lithium-ion batterijen, die in staat zijn om snel op te laden en minimaal onderhoud vereisen, kunnen uw bedrijfsactiviteiten naar nieuwe hoogten tillen. 

Wat zijn de voordelen van lithium-ion batterijen voor heftrucks? 
Nog steeds niet overtuigd? Hier zijn vijf redenen waarom u zou moeten overwegen om lithium-ion batterijen aan uw vloot toe te voegen.  

Verhoogde productiviteit 
Bij intralogistiek begrijpen we dat tijd geld is en met lithium-ion batterijen hoeft u zich geen zorgen te maken over het klaren van de klus. Lithium-ion batterijen hebben minder tijd nodig om op te laden dan hun loodzuur-tegenhangers, die ook moeten rusten voordat ze opnieuw kunnen worden gebruikt. Zo profiteert uw vloot van verhoogde productiviteit en doorvoer. Aangezien lithium-ion batterijen tijdens een dienst een hogere, stabielere spanning behouden, zult u ook hogere prestaties van de heftruck ervaren, wat zich kan vertalen in een hogere doorvoer. 

Handige tips:

  • Wacht niet met opladen van lithium-ion batterijen totdat ze bijna leeg zijn. Laad ze daarentegen vaker op. Ze hoeven niet volledig te worden opgeladen om correct te werken zoals het geval is bij loodzuurbatterijen. In feite kunt u een LiB snel tussentijds opladen in pakweg 10-20 minuten tijdens de pauze van de operator.
  • Houd de batterij uit de buurt van hoge temperaturen om stress en veranderende capaciteit te voorkomen.

 
Verlaagde downtime 
In tegenstelling tot gangbare loodzuurbatterijen kunnen lithium-ion batterijen indien nodig worden opgeladen of tijdens de dienst worden opgeladen, waardoor er geen batterijen hoeven te worden verwisseld. Zo worden de prestaties van uw vloot verbeterd en wordt de downtime verminderd. Gemiddeld gaat een lithium-ion batterij twee tot vier keer langer mee dan een loodzuurbatterij.  

Vrijwel onderhoudsvrij 
Het regelmatig onderhouden van uw loodzuurbatterijen kan tijdrovend en kostbaar zijn. Lithium-ion batterijen zijn echter vrijwel onderhoudsvrij en vereisen niet constant bewatering, gelijkschakeling, oplading of reiniging. 

Minder onderhoud 
Lithium-ion batterijen zijn voorzien van afgesloten cellen, zodat u niet hoeft te wassen of water hoeft toe te voegen om de batterijen operationeel te houden, wat de onderhoudskosten verlaagt. Afhankelijk van uw werkzaamheden is het mogelijk dat u tijdens uw werkdag geen batterijen hoeft te verwijderen of verwisselen, omdat de batterij langer in de heftruck kan blijven, waardoor de kosten van extra opslag en arbeid die nodig is voor loodzuurbatterijen worden geëlimineerd. 

New call-to-action

Topics: Energy

Jimmy Henrard
Jimmy Henrard | Linkedin

Sales Engineer at Toyota Material Handling Belgium