29-06-2022|
3
minuten

Bij intern transport worden lasten gewoonlijk op standaard pallets verplaatst met reachtrucks of vorkheftrucks. Oplossingen zonder vorken, zoals elektrische trekkers, bieden echter meer voordelen.. Lees hier de 5 voordelen van trekkers. 

Wat zijn elektrische trekkers?

Elektrische trekkers zijn voertuigen die één of meerdere lastdragers kunnen trekken. Ze bieden zo de ideale transportoplossing voor het afleveren van materialen, zoals pallets of goederen, binnen je bedrijf. Met een trekker kan je een groot aantal goederen efficiënt verplaatsen. 

Welke soorten trekkers bestaan er? 

Meelooptrekkers

Ontwikkeld voor het trekken van rolcontainers en opleggers tot 2 ton, zodat je deze niet meer handmatig hoeft te verplaatsen.

Blog - Trekkers (1)

Instaande trekkers

Geschikt voor een groot aantal toepassingen, zoals trekken en orderverzamelen voor e-commerce en online bestellingen.

Blog - Trekkers (3)

Inzittende trekkers

Geschikt voor meerdere toepassingen, maar worden vooral gebruikt in de logistiek. De zwaardere trekkers zijn dan weer geschikt voor bagageafhandeling op luchthavens en zware industriële toepassingen.

Blog - Trekkers

5 voordelen van elektrische trekkers 

Goederen efficiënt verplaatsen

Wil je verspilling tegengaan en maximale kwaliteit, dan is het Just In Time principe een belangrijk principe. Alles wordt netjes op tijd vervoerd, wat zorgt voor een vlotte afhandeling. Industriële trekkers kunnen je hier een handje helpen. Ze transporteren meerdere ladingen tegelijkertijd in een trein van lastdragers op een veilige manier van station naar station. Geautomatiseerd trekken is de logische volgende stap. Dit zorgt voor nog hogere productiviteit, minder verspilling en een duurzaam intern transport. 

Een veilig transportmiddel

Een trekker heeft geen vorken en je goederen worden al trekkend verplaatst. Of het nu pallets of losse artikelen zijn. Omdat de goederen niet op vorken vervoerd worden, is het veiliger voor medewerkers op de werkvloer en is er minder risico op arbeidsongevallen en schade aan goederen en infrastructuur. 

Minder bewegingen, minder kosten

Omdat je meerdere ladingen tegelijkertijd kan verplaatsen, heb je minder bestuurders en machines nodig. Dit kostenvoordeel in combinatie met de besparingen die je kan realiseren dankzij schadevermindering maakt deze vorkloze oplossing bijzonder interessant. 

Van brandstof naar elektriciteit

Wist je dat alle trekkers in het Toyota gamma elektrisch zijn? Het is dus ook een duurzame oplossing waarmee je elke lading op het juiste moment naar de juiste locatie verplaatst. De juiste trekker, voorzien van een loodzuur- of lithium-ion accu biedt je het vermogen en de snelheid die je nodig hebt. 

Intuïtieve besturing

Elektrische trekkers zijn eenvoudig te besturen en je kan er makkelijk op- en afstappen. Bij een zware trekker lijkt het net alsof je een auto bestuurt. Een comfortabele zithouding, uitstekend zicht, intuïtieve bedieningsregelaars en een (gesloten) cabine bieden je comfort onder alle werkomstandigheden. Voordelen zoals minder inspanning, hogere veiligheid en tijds- en kostenbesparing zijn sterke argumenten om vorkloos intern transport te overwegen.

Thijs De Volder
Thijs De Volder |

Field Sales at Toyota Material Handling Belgium