20-08-2021|
2
minuten

Heftrucks met contragewicht en verbrandingsmotor zijn geschikt voor intensieve toepassingen, en dus is het belangrijk dat chauffeurs tijdens het rijden comfortabel blijven. Daarom zijn de nieuwe Toyota Tonero-trucks niet alleen uitgerust om te voldoen aan de EU-emissieregelgeving voor Fase V, maar bieden ze ook meer comfort op de hydrostatische modellen. 

Weinig lawaai en trillingen 
De volledig zwevende chauffeurscabine op de modellen met hydrostatische transmissie biedt chauffeurs de perfecte balans voor comfort: robuust om intensieve toepassingen aan te kunnen, en tegelijk comfortabel om zich aan te passen aan elke chauffeur. Nu de cabine volledig gescheiden is van het chassis, absorbeert het speciaal ontworpen hydraulische dempingssysteem alle schokken en trillingen die binnenkomen. Zo heeft de chauffeur geen last van overmatig lawaai of te veel bewegingen en geniet hij een optimaal comfort.      

Gemakkelijk remmen  
De hydrostatische aandrijving laat de chauffeur toe te remmen zonder de remmen te gebruiken. Hij hoeft alleen maar het gaspedaal los te laten, waarna de truck automatisch vertraagt. Zo kunnen chauffeurs zonder al te veel moeite precies op de perfecte plek stoppen. Dit systeem zorgt ervoor dat de heftruck zeer voorspelbaar en krachtig remt, met of zonder lading, en biedt een optimale controle bij het vervoeren van een breekbare lading. Hierdoor verloopt het laden en lossen van vrachtwagens tot 20% productiever.  

Comfortabele cabine 
Chauffeurs kunnen kiezen tussen twee soorten cabines: een comfortabele cabine of een deluxe cabine. Maar laat u niet misleiden door de naam: zelfs de comfortabele cabine is zeer stil, met weinig trillingen, heeft een eenvoudig auto-achtig ontwerp, is voorzien van een ingebouwde verwarming en heeft een hoog beschermdak voor extra comfort. Houdt uw werk in dat u goederen in containers dient te plaatsen en uit containers dient te halen? Dan zit u met onze machines gebeiteld. De cabine is ook verkrijgbaar in een lagere versie, maar biedt nog steeds maximaal comfort.  Werkt u vaak in hoge temperaturen? De deluxe cabine is verkrijgbaar met airconditioning die u koel houdt. 

Voor elke rijstijl  
Via de inhouse ontwikkelde software kunnen de parameters op de truck snel en gemakkelijk worden aangepast. De software bepaalt de acceleratie, de remprestaties, de algehele reactie van de truck en de totale rijervaring. Als chauffeur kunt u de voorkeur geven aan een tragere of snellere vertraging of remwerking, afhankelijk van de betrokken toepassing en de regels waaraan in uw land moet worden voldaan. U kunt kiezen tussen vier vooraf ingestelde modi die aan elke rijstijl kunnen worden aangepast.  

Overzichtelijk display 
Alle indicatoren worden overzichtelijk weergegeven op het display. De chauffeur kan de snelheidsinstelling, gewichtsindicator, vooraf ingestelde rijparameters en nog veel meer in een oogopslag controleren.  

Scherm

Jimmy Henrard
Jimmy Henrard | Linkedin

Sales Engineer at Toyota Material Handling Belgium