24-12-2021|
5
minuten

De laatste jaren hebben we gemerkt dat bedrijven een ander soort energie kiezen om hun interntransportmaterieel aan te drijven. Veel bedrijven vervangen hun heftrucks met verbrandingsmotor door elektrische modellen. Industriële bedrijven lijken oplossingen op basis van elektrische energie te omarmen en gelijk hebben ze. Elektrische heftrucks zijn inmiddels zeer efficiënt en krachtig en leveren hoge prestaties. Ze kunnen met gemak zware lasten hanteren, zijn veelzijdig en geven u de gelegenheid om het interne transport in uw bedrijf op een milieubewuste manier te organiseren (als u kiest voor groene stroom). Laten we eens een aantal voordelen van elektrische heftrucks onder de loep nemen en nader toelichten. 

Milieubewust 
Elektrische heftrucks veroorzaken geen emissies. Ja, u leest het goed: geen. Dus als u kiest voor groene stroom, kunt u uw koolstofvoetafdruk drastisch verkleinen. Zelfs wanneer uw truck zijn beste jaren heeft gehad, kunt u zijn milieu-impact tot een minimum beperken, want loodzuurbatterijen bestaan voornamelijk uit lood, dat gerecycled kan worden, terwijl lithium-ion batterijen onovertroffen zijn als het gaat om elektrische energie: ze zijn 30% energiezuiniger en gaan drie tot vier keer zo lang mee als loodzuurbatterijen. Onze nieuwe elektrische Traigo80 heeft een lithium-ion batterij met hoge dichtheid van Toyota en twee intelligente energiepakketten, die uw energieverbruik optimaliseren. 

Elektrische heftrucks passen perfect bij u als uw land besloten heeft om het gebruik van heftrucks met een interne verbrandingsmotor te beperken of verbieden. Maar ‘geen emissies’ betekent niet alleen dat het milieu profiteert, want ook in uw magazijn zorgt u voor een gezondere en kostenefficiëntere werkomgeving:

  • geen uitlaatgassen of andere giftige gassen meer
  • geen noodzaak om te ventileren en dus lagere verwarmingskosten
  • lagere energiekosten omdat deze energiezuinige trucks alleen de energie verbruiken die ze echt nodig hebben


90% van onze elektrische trucks zijn ook verkrijgbaar met brandstofcellen, een nog milieubewustere energieoplossing als groene waterstof wordt gebruikt. Wanneer u kiest voor brandstofcellen, kunt u de emissies van uw bedrijf verlagen. Een heftruck met waterstofaandrijving stoot namelijk alleen warmte en water uit.  

Banner - Energie-1

Gemaakt voor veilige prestaties 
Dankzij technologische vooruitgang hebben elektrische heftrucks een verbeterd regeneratief remsysteem, dat de veiligheid verhoogt. Dit zorgt ervoor dat de heftruck onmiddellijk stopt als de operator zijn voet van het gaspedaal neemt. Bij Toyota hebben we ook de bedieningssoftware geoptimaliseerd, zodat iedere operator uw trucks snel en nauwkeurig kan gebruiken. Alle contragewichttrucks van Toyota zijn standaard uitgerust met SAS (System of Active Stability). Dit zorgt ervoor dat uw truck stabiel en uw magazijn veilig blijft. U verspilt geen tijd met tanken, want elektrische heftrucks met lithium-ion batterijen kunnen opgeladen worden wanneer het u uitkomt, bijvoorbeeld tijdens uw lunchpauze.   

Stillere werkzaamheden 
Elektrische heftrucks zijn heel stil, vooral in vergelijking met trucks met een interne verbrandingsmotor! Wanneer u een elektrische heftruck bestuurt, hoort u twee soorten geluiden: de banden die over de vloer bewegen en het alarm wanneer u achteruitrijdt. Dankzij een lager geluidsniveau in uw magazijn kunnen operators en voetgangers gemakkelijker andere belangrijke geluiden horen, zoals het alarm van een machine, een truck die claxonneert om te waarschuwen of een collega die vertelt wat de volgende dringende taak is. 

Een stille heftruck komt niet alleen de veiligheid en communicatie ten goede, maar ook de gezondheid van uw operators. Harde geluiden kunnen storend zijn: ze veroorzaken hoofdpijn, stress en vermoeidheid bij uw operators. Langdurige blootstelling aan lawaai kan zelfs tot gehoorschade of -verlies leiden. Elektrische heftrucks zijn mild voor de oren en de gezondheid van uw magazijnmedewerkers. Het ontwerp van onze nieuwe Traigo80 houdt rekening met de bestuurder: het volledig zwevende bestuurderscompartiment maakt de omgeving overzichtelijk en schermt de bestuurder af van lawaai en trillingen om een optimaal comfort te bieden. 

Lagere bedrijfskosten
Hoewel de kosten van lithium-ion trucks in eerste instantie hoger lijken, zullen uw boekhouding en magazijn u op lange termijn dankbaar zijn dat u voor deze elektrische aandrijving in plaats van een interne verbrandingsmotor (diesel of LPG) hebt gekozen:

  • Doordat ze minder onderdelen (bv. geen koelmiddel of motorolie) bevatten en doorgaans minder service nodig hebben, zijn uw bedrijfs-, onderhouds- en servicekosten lager
  • U moet weliswaar laadstations installeren, maar elektriciteit is een stuk goedkoper dan brandstof
  • U krijgt meer ruimte, omdat lithium-ion trucks geen aparte laadruimte met ventilatie nodig hebben
  • U kunt meer geld aan uw kernactiviteiten besteden
  • De trucks kunnen langer actief benut worden (omdat ze minder service en onderhoud nodig hebben)
  • Ons I_Site vlootbeheersysteem verhoogt uw productiviteit en ROI via de data van uw vloot en helpt u om nog meer geld te besparen


Uitstekend geschikt voor alle toepassingen
Voor het hanteren van grotere lasten is er de nieuwe Traigo80 in de uitvoering met langere wielbasis (600 mm), maar als u een normale truck te groot vindt, past een compact model misschien beter bij u. De compacte en/of 3-wielige uitvoeringen van onze elektrische Traigo24, Traigo48 en Traigo80 (2-2,5-tonner en 3-tonner) lenen zich perfect voor smalle gangpaden en krappe ruimtes: ze hebben een klein chassis en een korte draaicirkel, waardoor de wendbaarheid toeneemt. Elektrische heftrucks kunnen dus echt voor maximale ruimte en efficiëntie zorgen met behoud van het vermogen dat nodig is in een lastig magazijn. 

Elektrische heftrucks zijn sterk en geschikt voor binnen- en buitentoepassingen, in tegenstelling tot machines met een verbrandingsmotor. De tijd dat elektrische oplossingen voor intern transport minder krachtig of minder bestendig waren dan diesel- of LPG-trucks, ligt ver achter ons. Elektrische heftrucks kunnen in feite zeer zware lasten en vrijwel alle soorten materialen hanteren. 

U weet nu dat elektrische heftrucks veel voordelen bieden. Niet alleen zijn ze energiezuiniger en milieuvriendelijker, maar ze kunnen u ook flink wat kosten en ruimte besparen. Of u nu een klein of juist een heel groot bedrijf hebt, de tijd is rijp om over te stappen op volledig elektrische vorkheftrucks. Bekijk gerust eens ons aanbod van elektrische heftrucks. Of kom het fijne te weten over lithium-ion technologie.
New call-to-action

Topics: Energy

Jimmy Henrard
Jimmy Henrard | Linkedin

Sales Engineer at Toyota Material Handling Belgium