24-01-2020|
3
minuten

De zuivere definitie van een accessoire is ‘een bijkomend, niet-noodzakelijk iets dat behoort bij
een noodzakelijk goed of zaak
. Maar in een werkomgeving kunnen bepaalde accessoires er wel voor zorgen dat de veiligheid en het werkcomfort van werknemers verhoogd wordt. Daardoor worden ze méér dan een bijkomstigheid. Wij geven u 5 tips die van uw magazijn een betere werkplek maken!

1. Bluespot - LED lamp

De BluePoint- en RedPoint LED-lampen verhogen de veiligheid en verkleinen het risico op ongelukken rond transportmachines. Het LED-licht projecteert een gekleurde, geconcentreerde lichtstraal als een groot, zichtbaar vierkant op de vloer voor of achter de truck. Dit lichtsignaal waarschuwt werknemers dat er een truck aankomt. De bluespot maakt de veiligheid visueel zodat men niet alleen op een alarmsignaal hoeft te vertrouwen. Deze functie is bijzonder nuttig in lawaaierige omgevingen. Omdat de meeste elektrische trucks geluidsarm zijn, is dit accessoire een must in ieder magazijn.  


>>> Bekijk deze LED lamp 

2. Rubberen bumper 

Deze eenvoudig te monteren rubberen beschermstrook voorkomt schade aan de wanden, doorgangen en de machine zelf wanneer een truck ergens tegenaan botst. Het materiaal is robuust, slijtvast en verkrijgbaar in verschillende breedtes. De bescherming kan eenvoudig worden vastgelijmd of vastgeschroefd op de truck. Een goedkoop, maar nuttig accessoire waarmee u uw kostbare materiaal beter beschermt.


>>> Ontdek de bumper hier 

3. Palletstop

 

PalletstopEen handpallettruck die van een laadperrons afrolt, dat wilt u niet meemaken. Laat staan dat de truck een ander voertuig of goederen beschadigt tijdens het transport. Met de palletstop kunnen de handpallettrucks niet wegrollen op laadperrons of bewegen in voertuigen. Zo’n handig kleinood is eenvoudig in gebruik en makkelijk te stockeren indien u het even niet nodig heeft. Dankzij de constructie van duurzaam plastic is de palletstop bovendien een erg kostenefficiënte oplossing.


>>> Check de palletstop 

4. SpotMe 

Wilt u de veiligheid in uw magazijn verbeteren? Dan is SpotME hét accessoire dat er niet mag ontbreken. Dit stationaire waarschuwingssysteem kan overal geplaatst worden en aangepast worden aan uw magazijn. Op plaatsen met slechte visibiliteit waarschuwt SpotMe truckchauffeurs en voetgangers in geval van gevaar voor botsing. Wanneer SpotMe een bewegend object detecteert stuurt de sensor een signaal naar de waarschuwingsunit, die meteen de aandacht van uw medewerkers trekt door middel van een knipperlicht. Zo beschermt u het personeel, de vorkliften en de goederen. Bijkomend voordeel: u hoeft geen aanpassingen aan de truck door te voeren om SpotMe te installeren.


>>> Zo werkt het systeem 

5. Magnetische vorkhoezen 

 

Magnetische vorkhoezenVorkhoezen met magnetisch oppervlak garanderen een veiliger transport van ladingen met gladde oppervlakken. De lading blijft veel stabieler en tegelijk is er minder kans dat de lading van de vorken afglijdt. De vorkhoezen zijn bovendien perfect om kwetsbare oppervlakken te beschermen. U monteert ze eenvoudig in enkele seconden. De ideale manier om uw ladingen vlot en in alle veiligheid te transporteren.  


>>> Lees meer details 

Ontdek nog meer producten om uw werknemers en werkmateriaal te beschermen!
>>> Bezoek onze accessoireshop

Diether Van Der Rauwelaert
Diether Van Der Rauwelaert |

Parts Manager at Toyota Material Handling Belgium