24-06-2021|
2
minuten

Hebt u onze vorige artikelen over batterijbeheer en verlaging van de  schadekosten gelezen? Dan is het tijd voor deel drie in onze serie kostenbesparingen: voertuig gebruik.

Voertuigen kosten geld, dat ze alleen kunnen compenseren wanneer ze in gebruik zijn. Wist u dat de meeste vorkheftrucks slechts 35% van de tijd gebruikt worden? Er is duidelijk ruimte voor verbetering! Aan de andere kant is het ook mogelijk om vorkheftrucks te veel te gebruiken, waardoor hun efficiëntie kan verminderen. En u kunt niet alleen het gebruik van de truck in de gaten houden: u moet er ook voor zorgen dat de chauffeurs optimaal werken. 

Het I_Site Explorer portaal is ontworpen om vlootbeheerders te helpen hun vorkheftrucks optimaal te benutten. Het biedt een hele reeks relevante gegevens, gepresenteerd in een toegankelijk visueel formaat, om u te helpen uw vloot en bestuurders optimaal te beheren. 

Visual_I_Site Explorer stacker

Gebruikt u de trucks goed? 
Hoe gebruik je al je middelen efficiënt? I_Site kan helpen: het genereert machinebezettingsgrafieken, die snel knelpunten of ongebruikte capaciteit kunnen identificeren. Gewapend met deze gegevens kunnen vlootbeheerders pieken in het gebruik terugdringen, onnodige investeringen vermijden, voertuigen omwisselen om de benuttingsgraad te verbeteren, of zelfs een machine van de vlootlijst te schrappen. 

Gebruikt u de bestuurders goed?
Niet alleen het gebruik van de truck is belangrijk – u moet ook uw bestuurders in de gaten houden. Hoe druk hebben ze het tijdens hun werkdag? Kunnen ze tijdens hun werkperiode ook op andere gebieden behulpzaam zijn? Heeft u meer of minder chauffeurs nodig om uw bedrijf soepel te laten draaien? 

Dit soort besparingen kunnen niet per toeval worden bereikt. U hebt bruikbare gegevens van geconnecteerde voertuigen nodig, die u een beter inzicht, meer flexibiliteit en meer controle over uw activiteiten geven. Neem de tijd om uw gebruiksgegevens te onderzoeken en de leemten waar mogelijk op te vullen. 

New call-to-action

Jimmy Henrard
Jimmy Henrard | Linkedin

Sales Engineer at Toyota Material Handling Belgium