17-06-2021|
2
minuten

We begonnen onze serie over kostenbesparing voor vloten met advies over batterijbeheer. In dit bericht gaan we na hoe u uw schadekosten kunt beheersen en verminderen. 

De schadekosten maken typisch 5 tot 15% uit van de totale bedrijfskosten van de heftrucks. Maar dat is niet het enige: voor elke € schade aan een truck kan er tot 10 euro schade aan infrastructuur/goederen worden toegevoegd. Daarom komt u met een vermindering van uw schadekosten een heel eind - en daarom toont I_Site Explorer u manieren om uw vloot te analyseren en slimme verbeteringen aan te brengen om schadekosten te voorkomen. 

Botsingsmanagement 
Aanrijdingen, of verkeerd gebruik van vorkheftrucks, zullen resulteren in extra servicekosten, dure reparaties aan de infrastructuur, en verlies van goederen en kostbare bedrijfstijd. Maar voor de vlootmanager kan het een hele uitdaging zijn om alle relevante informatie over de schadekosten van vorkheftrucks in rekening te brengen: waar komen ze vandaan, welke bestuurders waren erbij betrokken, wat staat er in de laatste onderhoudsrapporten...

En net hier kan I_Site Explorer u ondersteunen. Het kan u helpen aanrijdingen op te volgen dankzij sensoren op de trucks. De aanrijdingsrapporten tonen de omvang van de incidenten en geven aan waar de impact op de heftruck heeft plaatsgevonden - aan de voorkant, achterkant of zijkant van de vorkheftruck. U kunt ook zien waar in uw bedrijf de aanrijding plaatsvond en wie erbij betrokken was, zodat u beter kunt zien of u bepaalde delen van uw magazijn anders moet inrichten of extra training voor chauffeurs moet inplannen. In combinatie met uw de servicegeschiedenis van vorkheftruck biedt I_Site u de mogelijkheid om de meest voorkomende bronnen van schade aan uw machines, goederen, stellingen en gebouw op te sporen. 

Deze inzichten kunnen u echt helpen de juiste actie te ondernemen om extra reparaties te vermijden en een veiligere en kostenefficiëntere werking te verwezenlijken.  

Schade voorkomen is beter dan herstellen 
I_Site Explorer bevat een pre-operationele controlefunctie, die heftruckbestuurders ertoe aanzet een gepersonaliseerde veiligheidscontrole uit te voeren alvorens de truck op te starten. Deze controles zullen incidenten helpen voorkomen en extra onderhoudskosten helpen vermijden. Eenvoudige vragen als "Zijn de vorken in goede staat?" en "Werken de remmen correct?" zullen leiden tot betere resultaten in termen van betrouwbare werking. 

Weet u wie de trucks bestuurt?
De mogelijkheid om te controleren wie uw trucks bestuurt, leidt tot beter rijgedrag, wat niet alleen resulteert in lagere schadekosten, maar ook in een veiligere omgeving voor de bestuurders. Het is mogelijk maatregelen te nemen om ervoor te zorgen dat alleen opgeleide, goedgekeurde bestuurders met een geldige vergunning toegang hebben tot de desbetreffende truckmodellen – zoals het aanmaken van unieke bestuurdersprofielen met PIN-codes, of het gebruik van toegangskaarten die de bestuurders al gebruiken om toegang te krijgen tot het bedrijfsterrein. Vermindering van het ongeoorloofd gebruik van trucks zal de schadekosten doen dalen. 

Het is nooit een slecht moment om te analyseren wat de oorzaak is van de schade, want dit kan snel leiden tot een verlaging van uw totale bedrijfskosten.

New call-to-action

Topics: Service

Jimmy Henrard
Jimmy Henrard | Linkedin

Sales Engineer at Toyota Material Handling Belgium