17-08-2021|
3
minuten

Chauffeurs brengen lange uren zittend door om het zware deel van het werk te doen, wat vaak gepaard gaat met stress, spanning en vermoeidheid. Zij zijn uw belangrijkste troef. Wat zou u zonder hen doen? Laten we eens kijken wat we hebben ontwikkeld om hun dagelijkse taken te verlichten en aangenamer te maken.

Kaizen, wat 'continue verbetering' betekent, zit al heel lang in het DNA van Toyota. Bij het ontwerpen van de nieuwe reeks Reflex-reachtrucks is de nadruk gelegd op het centraal stellen van de chauffeur, met innovatieve functies om zijn prestaties te verbeteren. 

Ergonomie naar een hoger niveau getild 
Is comfort niet een van de belangrijkste aspecten voor chauffeurs (na de veiligheid uiteraard) bij het besturen van een truck – een voorwaarde om efficiënt te kunnen werken? Sinds onze eerste Reflex-truck meer dan 25 jaar geleden hebben we altijd veel aandacht besteed aan het comfort van de chauffeur. Onze nieuwe reeks biedt uw chauffeurs nog meer ergonomie. 

Chauffeurs zitten het grootste deel van hun shift, maar nu kunnen ze plaatsnemen in een nieuwe, volledig verstelbare luchtgeveerde stoel van hoge kwaliteit en kunnen ze met een druk op de knop de hoogte van de cabinevloer aanpassen. Dit garandeert uw chauffeurs maximaal comfort en verhoogt de efficiëntie. Maar comfort gaat niet alleen over de stoel, toch? Daarom hebben we de rijervaring verder verbeterd met nieuwe bedieningselementen: aan de linkerkant is de stuureenheid met handpalmsteun verbeterd voor een beter rijgevoel en aan de rechterkant is er een nieuwe hoofdbedieningsconsole met een grote armsteun. 

Andere leuke extra's die het leven van de chauffeur gemakkelijker kunnen maken, zijn extra opbergvakken, een oplaadpunt voor mobiele telefoons en zelfs een Bluetooth-aansluiting, zodat uw chauffeurs tijdens het werk naar hun favoriete muziek kunnen luisteren. Laten we ook de unieke kantelcabine van de Reflex E-serie niet vergeten – een cabine die ook bijdraagt aan het verminderen van de spanning en vermoeidheid van de chauffeur en die op elke hoogte een maximaal zicht toelaat. Het optionele transparante dak biedt nog meer zichtbaarheid en verhoogt de veiligheid. 

Intuïtieve en interactieve rijervaring 
Met zijn volledig nieuwe kleurentouchscreen dat in de rechter zijunit is geïntegreerd, tilt de nieuwe Reflex de rijervaring naar een nog hoger niveau. Dit intuïtieve en interactieve display is gemakkelijk te gebruiken en af te lezen en zorgt ervoor dat de chauffeur cruciale informatie binnen handbereik heeft. Het maakt leuke en eenvoudige interactiviteit mogelijk tussen de truck en de chauffeur. Dit betekent nog meer veiligheid en productiviteit op uw werkplek. 

Functies zoals pre-operationele controle en pincodetoegang zijn direct beschikbaar vanaf het touchscreen, evenals een andere leuke functie zoals de tweewegs berichtenuitwisseling. Uw chauffeur kan bijvoorbeeld een waarschuwing sturen wanneer zich tijdens het gebruik een probleem voordoet. Een onderhoudstechnicus kan dan bijvoorbeeld een bericht naar uw chauffeur sturen om te vragen naar de basis terug te keren. Al deze functies verhogen de veiligheid en efficiëntie. 

Tijdens het gebruik wordt op het scherm voortdurend informatie weergegeven met behulp van intuïtieve symbolen en pictogrammen, waarbij groene en oranje kleuren worden gebruikt om een veilige werking te bevestigen. De chauffeur kan informatie zien zoals de hefhoogte, het lastgewicht en de uitlijning van de vorken, maar ook kritieke waarschuwingen, zoals waarschuwingen bij overbelasting. 

Het touchscreen biedt uw chauffeur ook gemakkelijk toegang tot instelbare functies, zoals de bediening van de kantelcabine en de instelling van hefhoogtelimieten, de hoogte en prestatieparameters. Een hoog geplaatst optioneel display toont het camerabeeld voor nauwkeurigheid bij het werken op hoogte en integreert ook kritieke informatie over de last. De nieuwe BT-Reflex-reeks van Toyota biedt uw chauffeurs de beste rijervaring in de sector, met innovatieve functies die een veilige en comfortabele bediening tijdens de hele shift garanderen en tegelijk de algemene prestaties hoog houden.

New call-to-action

Jimmy Henrard
Jimmy Henrard | Linkedin

Sales Engineer at Toyota Material Handling Belgium