10-08-2022|
3
minuten

Wanneer we het hebben over zeer grote hefhoogtes, bedoelen we een vorkhoogte van meer dan 8 meter. Voor stapelen op deze hoogtes zijn reachtrucks het meest geschikt. Ze zijn ontworpen voor smalle gangpaden en kunnen zeer hoog heffen. Toyota-reachtrucks leveren bovendien uitstekende prestaties in combinatie met een prima bestuurderscomfort. 

Je kunt je voorstellen dat het veilig en vlot neerzetten van pallets op die hoogtes niet zo eenvoudig is en voor een groot deel afhangt van de vaardigheden van de operator. Wij willen daarom een paar oplossingen bieden waarmee je dat makkelijker voor elkaar krijgt, zodat de veiligheid en productiviteit hoog blijven tijdens het werk. 

1. Kies voor een vrij zicht op de last 
Wanneer je een vrij en onbelemmerd zicht hebt tijdens de lastopname, kan je de veiligheid voor iedereen in jouw bedrijf op de hoogste niveaus handhaven. Met een goed zicht op de last kan je ook sneller werken en dus de productiviteit verhogen. Een vrij zicht rondom en op de vorkuiteinden zorgt voor minder schade aan goederen en stellingen, waardoor de kosten dalen. De reachtrucks van Toyota worden geleverd met een doorkijkmast en een optioneel transparant dak voor een nog beter zicht naar boven. 

Blog - Improve stacking (2)

2. Zorg dat de operator geconcentreerd blijft  
Op hoogte werken tijdens een hele dienst is vermoeiend. Om de operator geconcentreerd te houden, bieden reachtrucks met kantelcabine niet alleen een optimaal zicht op de last voor een snellere opname, maar ook een betere bestuurderspositie. De cabine en bedieningselementen zijn ontworpen rond de operator, zodat hij geniet van een comfortabele bestuurderspositie. Dit leidt tot minder vermoeidheid en spanning na een lange werkdag en een hogere productiviteit.

3. Voeg functies toe voor meer nauwkeurigheid 
Hoe beter het zicht op de vorkuiteinden, hoe sneller lasten neergezet of opgepakt kunnen worden. Hierdoor gaat de lastopname sneller en wordt schade aan goederen of pallets beperkt, waardoor de schadekosten dalen. Met een aantal extra voorzieningen kan het verzamelen van orders of positioneren van lasten nog sneller gaan. Hierbij kan je denken aan:

  • Lastgewichtindicator 
  • Lastinformatiedisplay
  • Hoogte-indicator
  • Hoogtevoorkeuze & hefhoogtebeperking
  • Camerasysteem
  • Vorkpositielaser
  • Voorzetapparatuur, zoals sideshift en vorkenspreider

 
4. Test de hefprestaties
Goederen naar grote hoogtes heffen kost tijd en die tijd kan beïnvloed worden door de mastschommeling of overgang tussen vrije heffing en heffing met uitgeschoven mast. De reachtrucks van Toyota hebben een zeer stabiel ontwerp met hoge prestaties en weinig mastschommeling. De reikbeweging verloopt soepel en optimaal op basis van de hefhoogte en het gewicht van de last. Dankzij de Transitional Lift Control-functie (TLC) is de overgang tussen de vrije heffing en de heffing met uitgeschoven mast bovendien volledig gelijkmatig, met minder schokken, hogere hefsnelheden en een veiligere lastopname, waardoor de ergonomie voor de operator wordt verbeterd. 

Blog - Improve stacking (3)

5. Overweeg geautomatiseerd stapelen 
Waarom overweeg je geen geautomatiseerde reachtruck? Door de automatisering van repetitieve taken in jouw bedrijf, zoals het opslaan en ophalen van goederen, ontstaat er een hoge mate van veiligheid en nauwkeurigheid en wordt lean denken ondersteund. De Autopilot-reachtrucks van Toyota zijn uitgerust met scanners en laststeunen met zichthulp, die voor een hoge productiviteit en minimale schade tijdens de lastopname en het rijden zorgen.  

Bij opslagtoepassingen met hoge stellingen komen reachtrucks goed tot hun recht. Ze zijn ergonomisch, snel, stabiel en geschikt om het werk efficiënt af te handelen. Om de lastopname op grote hoogtes nog veiliger en sneller te maken, zijn de reachtrucks van Toyota leverbaar met verschillende functies en opties die jouw operators ondersteunen.

New call-to-action

Matthias Dierckxsens
Matthias Dierckxsens | Linkedin

Field Sales at Toyota Material Handling Belgium