30-11-2021|
3
minuten

Omdat ongunstige weersomstandigheden het rijden lastiger en minder comfortabel kunnen maken, is het belangrijk om in de wintermaanden extra zorg te besteden aan uw heftruck. Wat u in deze tijd van het jaar kunt overwegen, zijn verlichtings- en cabineopties die u aan uw trucks kunt toevoegen om ze veiliger te maken en in bedrijf te houden. Lees verder om alles te weten te komen over de opties die wij kunnen bieden.

Verlichting 
In de winter zijn de nachten donkerder en wordt het zicht slechter. Het is dus de moeite waard om naar de verlichting van uw truck te kijken. U kunt hier rekening mee houden bij de aanschaf van een heftruck, maar u kunt ook eenvoudig verlichting toevoegen of veranderen op uw bestaande heftruck.  

  • LED-lampen – om de levensduur van de verlichting te garanderen in een tijd dat goed zicht heel belangrijk is, kan het de moeite waard zijn om de standaardhalogeenlampen op uw heftruck op te waarderen naar LED-lampen. Halogeenlampen zijn niet zo robuust als LED-lampen en kunnen kapotgaan tijdens het gebruik, waardoor de truck niet meer veilig kan werken.
  • Mastlampen – Voor een optimaal zicht in het donker of onder slechte omstandigheden kan het de moeite waard zijn om LED-mastlampen te overwegen, die aan de mast van de truck worden vastgeschroefd. Deze zijn nuttig bij het laden en lossen in de buitenlucht, omdat ze het hele werkgebied sterk verlichten, waardoor de operators veiliger kunnen werken.
  • Er zijn nog een paar andere verlichtingsopties die het zicht in de wintermaanden kunnen verbeteren. Hiertoe behoren lichtbalken en lichtunits die op uw heftruck gemonteerd kunnen worden.


Ontdek hier al onze verlichting >>

Cabines 
De koude en natte omstandigheden in de winter kunnen u aan het denken zetten om een cabine aan uw heftruck toe te voegen. Wanneer uw operators buiten moeten werken zonder cabine, krijgen ze het koud, worden ze nat en kunnen ze niet zo efficiënt werken als normaal, om nog maar te zwijgen over hun veiligheid en gezondheid. 

Afhankelijk van de hoeveelheid tijd die uw bestuurder buiten in de truck doorbrengt en uw budget, zijn er een paar cabine-opties waaruit u kunt kiezen. Het beste is om cabines af fabriek te laten monteren, maar het is ook mogelijk om ze achteraf op een bestaande truck aan te brengen.

  • Cabine met zeildeuren – deze optie is ideaal als uw operator niet voortdurend buiten in de truck zit, maar toch beschutting nodig heeft wanneer dat wel het geval is. Het is ook de voordeligste optie.
  • Stalen cabine – als u het grootste deel van uw tijd buiten in de truck doorbrengt, is dit voor u de beste optie. Dankzij de volledig stalen cabine met deuren blijft u volledig droog en warm.
  • Verwarming – als u voor de stalen cabine kiest, kunt u als aanvullende optie een verwarming toevoegen voor extra warmte en comfort.

New call-to-action

Topics: Service

Jimmy Henrard
Jimmy Henrard | Linkedin

Sales Engineer at Toyota Material Handling Belgium