30-03-2022|
3
minuten

Ondanks de stijgende populariteit, bestaan er nog steeds veel misverstanden over elektrische heftrucks. Elektrische heftrucks zijn emissiearme voertuigen die worden aangedreven door een elektrische batterij die ook als contragewicht dient. Afhankelijk van de behoefte van de koper kunnen elektrische heftrucks gebruikmaken van lithium-ion of loodzuurbatterijen. Als u zich openstelt voor het gebruik van elektrische heftrucks, worden de volgende misvattingen gemakkelijk uit de wereld geholpen.

4 misverstanden over elektrische heftrucks 
Elektrische heftrucks leveren niet dezelfde prestaties als een heftruck met verbrandingsmotor 
Een van de meest voorkomende misvattingen in verband met elektrische heftrucks is dat ze niet dezelfde hoge prestaties leveren als heftrucks met een verbrandingsmotor (diesel of lpg). Bepaalde elektrische modellen werken met soortgelijke prestaties als heftrucks met verbrandingsmotor. 

Elektrische modellen met een hoog voltage zijn uitgerust om vergelijkbare prestaties te leveren als hun tegenhangers. Een hoger voltage betekent meer vermogen, waardoor u kunt profiteren van een grotere actieradius, meer hefvermogen en hogere acceleratiesnelheden. Elektrische heftrucks bieden evenwel de kracht, snelheid, duurzaamheid en betrouwbaarheid die nodig zijn om te presteren bij zware toepassingen zoals beton, olie en gas, terwijl de emissies tot een minimum beperkt blijven. 

Blog - Misverstanden (2)

De bedrijfs- en onderhoudskosten van de machines zijn te hoog 
Een tweede misverstand over elektrische heftrucks is dat de bedrijfs- en onderhoudskosten te hoog zijn. Bovendien vinden sommigen de kosten voor de aanschaf van de heftruckbatterij te hoog. Maar na verloop van tijd vergen ze echter minder onderhoud omdat ze minder onderdelen hebben dan hun tegenhangers. Deze heftrucks hebben ook een langere levensduur waardoor ze langer onderhouden moeten worden, maar u kunt ze ook langer gebruiken.  

Om een diesel heftruck te onderhouden, moet u bijvoorbeeld ook rekening houden met onderhoud van filters en olie. Elektrische heftrucks hebben deze onderdelen niet, waardoor de onderhouds- en arbeidskosten lager zijn. Stroom kost doorgaans ook minder per kilowattuur, wat lagere bedrijfskosten tot gevolg heeft. Dit kan leiden tot een aanzienlijke ROI voor uw bedrijf. 

Elektrische heftrucks zijn niet geschikt om buiten te werken 
Het misverstand dat elektrische heftrucks niet buiten kunnen werken, kan veel bedrijven ervan weerhouden om ze aan te schaffen. In veel sectoren, zoals de bouw, productie en het leggen van buizen en leidingen, zijn heftrucks nodig om buiten te werken en zware lasten te dragen. Toyota produceert heftrucks die geschikt zijn voor zowel binnen als buiten gebruik. 

Blog - Misverstanden (1)

Elektrische heftrucks hebben minder hefvermogen 
Dit is niet alleen onjuist, maar kan kopers ervan weerhouden om over te schakelen van diesel of lpg naar elektrisch. Er zijn voldoende modellen op de markt beschikbaar die een hefvermogen tot 8.000 kg hebben. Ze zijn ontworpen en getest om hun maximumvermogen veilig tot een bepaalde hoogte te heffen, net als diesel of lpg heftrucks.  

Elektrische heftrucks blijven aan populariteit winnen en worden in uiteenlopende sectoren gebruikt. Neem contact op met ons om meer te weten te komen en u op weg te helpen wanneer u wilt overschakelen.New call-to-action

Jimmy Henrard
Jimmy Henrard | Linkedin

Sales Engineer at Toyota Material Handling Belgium