23-02-2022|
2
minuten

Uw heftrucks zijn dag in dag uit bezig met het heffen en verplaatsen van producten om uw bedrijf vooruit te helpen. Er komt een dag dat u tijd en geld verliest omdat uw heftruck niet meer efficiënt is. Het kan als chauffeur of logistiek manager lastig zijn om dit moment te herkennen, maar onderstaande punten kunnen erop wijzen dat uw heftruck aan vervanging toe is. 

De drie belangrijkste redenen om uw heftruck te vervangen
SLIJTAGE VAN EEN HEFTRUCK
Moet u voortdurend problemen oplossen aan uw heftruck en zijn er steeds hogere kosten nodig om uw heftruck draaiende te houden? Als uw heftrucks regelmatig reparaties of onderhoud nodig hebben, kunt u best overwegen om ze te vervangen. 

Versleten lagers, reparatie van elektrische onderdelen in een aandrijfmotor, etc. Al deze zaken hebben grote gevolgen voor uw bedrijfsresultaat. Wanneer één van onderstaande reparaties frequent nodig is of u ondervindt een combinatie van meerdere problemen, overweegt u best de aankoop van een nieuwe vorkheftruck:

  • Hydraulische lekkage
  • Verstopte vloeistofleidingen
  • Versleten kettingen
  • Een mast die niet omhoog wil
  • Batterijproblemen
  • Een onevenwichtige ophanging
  • Stuurproblemen


TIJDVERLIES IS GELDVERLIES 
Wanneer u te maken krijgt met downtime van een heftruck in uw vloot, zijn de kosten veel hoger dan alleen onderdelen en arbeid. U moet ook rekening houden met productiviteitsverlies en de kosten van inactiviteit van de operators wanneer hun machines worden gerepareerd. 

Wanneer de winstverlies door vertragingen in het vervoer van producten wordt meegerekend, kunnen de totale financiële gevolgen van een oudere heftruck oplopen tot duizenden euro’s per uur. Reservetrucks achter de hand houden is geen optimale oplossing, want daardoor nemen de totale bedrijfskosten toe. Snel vervangende heftrucks aanschaffen is ook geen oplossing. Hoewel de initiële kosten lager zijn, kunnen ze een eindeloze cyclus van ongeplande reparaties veroorzaken die uw bedrijf negatief beïnvloeden. Als uw intralogistieke werkzaamheden nadelig worden beïnvloed, kan het noodzakelijk zijn om een heftruck te vervangen. 

Blog - Vervangen

Het vervangen van vorkheftrucks hoeft niet altijd een stresserende ervaring te zijn. Met een beetje onderzoek en een vooruitziende blik kunt u vooruitkijken en proactief plannen wanneer u elk voertuig in uw vloot moet vervangen. Bij gemiddeld actief gebruik moet je de meeste heftrucks na 10.000 uur vervangen. Bij zware toepassingen en intensief gebruik moet u overwegen uw vorkheftrucks na 8.000 gebruiksuren te vervangen. Door een percentage van de vervangingskosten in de tijd te budgetteren, wordt de geplande vervanging van een vorkheftruck iets om uzelf op voor te bereiden (en zelfs om naar uit te kijken) in plaats van een stresserende verrassing. 

VERMIJD ONVERWACHTE GEBEURTENISSEN 
Verouderde vorkheftrucks hebben meer onderhoud nodig, waardoor de kosten snel kunnen oplopen. Als het noodzakelijke onderhoud niet wordt uitgevoerd, kan dat leiden tot ernstige gezondheids- en veiligheidsproblemen voor uw bestuurders. U kunt dit voorkomen door regelmatige inspecties of onderhoud in te plannen voor uw vloot. Als uw vorkheftruck tekenen van slijtage begint te vertonen, is het hoogstwaarschijnlijk tijd om hem te vervangen. 

Wilt u meer weten over de levensduur van heftrucks? Download dan onze whitepaper over het beheer van heftrucks: “Is het tijd om uw heftruck te upgraden?”New call-to-action

 

Jimmy Henrard
Jimmy Henrard | Linkedin

Sales Engineer at Toyota Material Handling Belgium