17-09-2019|
4
minuten

Wanneer een heftruck via speciale hardware data kan verzenden en ontvangen via een standaard telecommunicatienetwerk, spreken we van een Smart Truck. Onze Smart Trucks zijn verbonden met het I_Site fleetmanagementsysteem van Toyota Material Handling. Zo houdt u altijd de volledige controle over de activiteiten en de prestaties van uw trucks. Met de applicatie kan u indien nodig zelfs vanop afstand ingrijpen. Dat verbinden, monitoren en analyseren van uw vlootactiviteiten maakt niet alleen de goederenbehandeling in uw bedrijf efficiënter. Het verlicht ook het kostenplaatje en verbetert het rendement op uw investering. Hoe dat precies in zijn werk gaat, illustreren we aan de hand van een paar voorbeelden.

1. De productiviteit gaat erop vooruit


Benut uw heftrucks optimaal
Een overzicht houden van uw logistieke activiteiten, vooral als u verantwoordelijk bent voor meerdere sites, is niet altijd eenvoudig. Het kost u tijd en dus ook geld. Wist u dat de gemiddelde bezettingsgraad van een traditionele heftruckvloot slechts rond de 35% ligt? De I_Site gegevens, verzameld via alle connected Smart Trucks die operationeel zijn, tonen aan dat de meeste bedrijven die verspilling van 65% kunnen wegwerken door de bezettingsgraad van de trucks te verbeteren en de planning scherp te stellen.

Verbeter de prestaties van uw bestuurders
Voor een optimale productiviteit in uw magazijn is het essentieel dat elke bestuurder correct opgeleid en regelmatig bijgeschoold wordt. Maar of u nu één truck of een hele vloot in uw magazijn staan heeft: de prestaties van uw chauffeurs opvolgen blijft een uitdaging. Daarom kan u de licenties en certificaten die uw medewerkers behalen altijd raadplegen via I_Site.

Krijg inzicht met Smart benchmarking
Met Smart benchmarking beoordeelt en vergelijkt u makkelijk de prestaties van uw heftrucks op verschillende locaties. Zo kan u meteen actie ondernemen waar nodig.

Smart trucks liten

2. De veiligheid verbetert


Schakel risico’s uit met snelheidsregeling
Een veilige werkomgeving creëren kost tijd en moeite. Maar ook daar zijn Smart Trucks op voorzien.Door via I_Site de snelheid van uw Smart Trucks te beperken voorkomt u ongevallen en anticipeert u op mogelijke risico’s in uw magazijn.

Monitor eventuele ongevallen
Een ongeval kan niet alleen uw truck beschadigen, maar ook zijn lading of de rekken in uw magazijn.Erger nog: de chauffeur kan er gekwetst bij raken. Dankzij de schoksensoren op de Smart Trucks krijgt u een overzicht van de geregistreerde schokken. Dat toont u waar en wanneer ze gebeurd zijn en tegen welke snelheid. Zo kan u ze in de toekomst beter voorkomen.

Maak opstarten veiliger
Via I_Site volgt u op welke werknemers met een bepaald type heftruck mogen rijden. U kan de bestuurder vragen om een pre-operationele controle uit te voeren en een veiligheidsprocedure te volgen, voor de truck wordt gestart.

Behoud altijd de controle
Wanneer u niet aanwezig bent, is het niet altijd makkelijk om de controle over de activiteiten op de site te behouden. Laat staan om actie te ondernemen als dat nodig blijkt. Via de mobiele I_Site applicatie blijft u op de hoogte en kan u vanop afstand ingrijpen.

3. Uw truck en batterij gaan langer mee


Haal meer uit uw heftruck 
Uiteraard wilt u uw trucks kunnen inzetten waar en wanneer u ze nodig heeft. Die gegevens nalyseert u klaar en duidelijk via I_Site. Op die manier verbetert u de operationele efficiëntie en levensduur van uw vloot.

Laat batterijen langer meegaan
Datzelfde principe geldt voor de batterij: die is best energiezuinig en onderhoudsarm. Ze moet tenslotte de truck gedurende een lange periode draaiende houden. U kan het gebruik van de batterij in een Smart Truck perfect bewaken en optimaliseren, zodat ze langer meegaat.

Smart Trucks

4. De kosten dalen gevoelig


Verminder operationele kosten
De total cost of ownership (of TCO) is doorslaggevend voor de logistieke werking binnen uw bedrijf.Door het gebruik van elke truck op te volgen via I_Site ziet u al snel hoe u de grootte van uw vloot en de processen kan optimaliseren. U zou er bijvoorbeeld van versteld staan hoe sterk uw servicekosten dalen, wanneer uw vloot minder onderhoudsbeurten nodig heeft.

Vermijd schade- en verzekeringskosten
Als professional doet u er alles aan om ongevallen en schadeclaims op het werkterrein te voorkomen. Heeft u tóch pech? Via de veiligheidsfuncties van I_Site volgt u ze efficiënt op. Een aanpak die gelijkaardige voorvallen helpt voorkomen en uw verzekeringskosten op lange termijn doet dalen.

Smart Trucks bereiden uw bedrijf voor op de toekomst
Wilt u de logistieke werking van uw bedrijf future-proof maken? Dan zijn Smart Trucks een verrijking voor uw vloot. Door gegevens te verzamelen en te analyseren, stelt u logistieke processen continu bij. Dat verlengt niet alleen de levensduur van de trucks. U optimaliseert ook de inzet ervan tijdens drukke en minde drukke periodes. Zo wordt het zelfs mogelijk om servicemomenten te voorspellen, waardoor u downtime van uw trucks in de toekomst voorkomt.

Interesse om Smart Trucks in te zetten in uw bedrijf?smart trucks brochure

 

Thijs De Volder
Thijs De Volder |

Product Manager Telematics