16-02-2021|
2
minuten

Sinds 2018 zijn alle door Toyota geproduceerde magazijntrucks uitgerust met geïntegreerde telematica, wat ze standaard tot smart trucks maakt. Onze technici gebruiken reeds twintig jaar een digitale servicetool. Maar in 2018 introduceerden we een verbeterde, toekomstbestendige tool op een cloudgebaseerd platform: T-Stream. Door integratie van deze twee domeinen ondersteunen we de ontwikkeling van onze serviceactiviteiten en kunnen we u nog betere ondersteuning bieden.


T-Stream?
T-Stream is een service- en administratietool, die door meer dan 3500 onderhoudstechnici en ondersteunend back-officepersoneel wordt gebruikt. T-Stream biedt technici de mogelijkheid gebruik te maken van relevante informatie die in de tool is geïntegreerd. Techniekers die hiermee zijn uitgerust, kunnen betere service leveren, wat leidt tot een hogere inzetbaarheid van uw vloot.

T-Stream ter ondersteuning van klantenservice
Een van onze ultieme doelstellingen is het huidige reactieve onderhoud en het traditionele herstellen van defecten achter ons te laten om op langere termijn te evolueren naar een meer predictieve onderhoudsservice. Door gebruik te maken van de voordelen van onze geconnecteerde trucks en de analyse van hun gegevens zullen we uiteindelijk in staat zijn te voorkomen dat er op uw site problemen optreden. Aan de hand van deze kennis zullen we ook de ontwerpen van onze trucks kunnen verbeteren.

Het belang van connectiviteit bij het gebruik van T-Stream
Door de technologie en eigenschappen van T-Stream te integreren met onze geconnecteerde smart trucks, zullen we de mogelijkheden kunnen onderzoeken om onze service en efficiëntie doorlopend bij te sturen. Dankzij de mogelijkheden van onze geconnecteerde smart trucks, konden we nieuwe functies aanbieden, zoals toegang op afstand tot statusrapporten en het versturen van serviceberichten naar een truck.

Met toegang op afstand tot een statusrapport van uw verbonden truck kan uw servicetechnieker zich voorbereiden op het soort probleem dat hij bij zijn servicebezoek kan verwachten. Dat leidt tot een efficiëntere werking omdat hij in staat is om nog meer problemen op te lossen bij het eerste bezoek. 

Door middel van serviceberichten die de technieker naar uw geconnecteerde truck stuurt, kan hij de bestuurder waarschuwen dat hij ter plaatse is. De bestuurder kan vervolgens de truck op een afgesproken plaats parkeren of de servicetechnieker opzoeken. Zo moet uw truck niet de hele dag aan de kant blijven wachten en is de inzetbaarheid maximaal.

Technician with customer

Klanttevredenheid verbeteren
We merken een duidelijk positieve invloed op de klanttevredenheid, van het samengaan van nieuwe servicefuncties met connectiviteit. De belangrijke functies die we hierboven hebben vermeld zorgden samen voor een stijging met 96% van de 'first-fix rate' - het vermogen om het probleem van de klant bij het eerste bezoek op te lossen - van onze technici.

ONTDEK HOE WE UW SERVICE KUNNEN VERBETEREN

 

Topics: Service

Peter De Wolf
Peter De Wolf | Linkedin

Service director at Toyota Material Handling Belgium