04-05-2020|
2
minuten

Logistiek werk vraagt heel wat van chauffeurs. Klagen ze wel eens over vermoeide ogen, rug- of  nekpijn? Als verantwoordelijke is het belangrijk dat u die klachten ernstig neemt. Wanneer u de ergonomie van het materiaal verbetert, doet u namelijk de productiviteit aanzienlijk stijgen én het ziekteverzuim dalen. Wij geven u alvast een aantal praktische tips.

Erken het belang van ergonomie op het werk

Chauffeurs van logistiek transport verrichten meestal intensief fysiek werk. En dat kan lichamelijk zijn tol eisen. Vraag maar eens rond bij collega’s die de hele dag rondrijden in uw magazijn. Een stijve nek, vermoeide ogen, rugklachten... Het zijn allemaal signalen die kunnen wijzen op een gebrekkige ergonomie van het materiaal en de werkomgeving. Door kleine aanpassingen te doen aan de werkwijze in het magazijn blijven de chauffeurs gespaard van dergelijke klachten. Het zorgt ervoor dat werknemers minder vaak ziek zijn, een beter humeur hebben en betere prestaties leveren.

Zorg voor de juiste temperatuur en verlichting in het magazijn

Een eerste belangrijke factor om de productiviteit en ergonomie in het magazijn te verbeteren is de temperatuur. Een te hoge temperatuur zorgt voor een lagere productiviteit. En om stramme spieren en stijve gewrichten te vermijden, zorgt u er best voor dat het niet te koud is in het magazijn. Tussen 14 en 18°C is een goed gemiddelde voor een werkomgeving.

Ook de verlichting in het magazijn kan de productiviteit van de werknemers in belangrijke mate bevorderen of afremmen. Zo vermoeit werken in donkere plekken de ogen namelijk sneller, terwijl te sterk licht hoofdpijn kan veroorzaken. Met aangepaste verlichting maakt u niet alleen komaf met die klachten, u verhoogt er ook de veiligheid op de werkplek mee.

Kies voor handpallettrucks met verbeterde ergonomie

Ook de keuze voor de juiste trucks kan de ergonomie voor magazijnmedewerkers aanzienlijk verbeteren. Daarom zet u best handpallettrucks in met opties die de dagelijkse inspanning bij de gebruiker verlichten en de productiviteit doen stijgen.

BT TyroDe BT Tyro is het nieuwe instapmodel van Toyota dat perfect geschikt is voor licht transport. Hij kan lasten tot 1300 kg heffen en transporteren en is beschikbaar met li-ion technologie voor efficiënt energieverbruik. Hij combineert de voordelen van een elektrische pallettruck met de flexibiliteit van een handpallettruck. Ideaal voor gebruikers die behoefte hebben aan een betere ergonomie en extra productiviteit.

Het compacte ontwerp maakt de BT Tyro perfect voor lichte toepassingen in kleinere ruimtes zoals retail, winkels en magazijnen. Ook laad- en loswerk van goederen kan de BT Tyro moeiteloos aan. Dankzij de speciale hendel kan je deze handpallettruck perfect manoeuvreren terwijl hij in verticale positie staat.

Topics: Safety

Charlotte De Coninck
Charlotte De Coninck | Linkedin

Digital Content Marketeer