19-06-2020|
1
minuut

Ruim tien jaar geleden ontwikkelde Toyota het I_Site vlootmanagementsysteem. I_Site communiceert via telematicahardware en sensoren die ingebouwd zijn in onze trucks en verbindt ze met de centrale informatiesystemen van Toyota. Zo’n vlootmanagementsysteem registreert en meet de prestaties in uw magazijn. Het resultaat: u zet uw vloot optimaal in, waardoor u kosten én energie bespaart.  

Een Smart Truck van Toyota geeft u altijd een actueel overzicht van zijn operationele gegevens: van het aantal draaiuren en truckinzet tot contractgegevens over huur en service. Dankzij deze informatie optimaliseert u het gebruik van de truck op gebied van veiligheid, onderhoud en energieverbruik. Zo kunt u bijvoorbeeld, door het aantal draaiuren van de trucks te volgen, een technische onderhoudsbeurt precies op het juiste moment inplannen, zodat u tijd en geld bespaart. I_Site main


Ook op ecologisch vlak biedt I_Site enkele sterke voordelen. Met batterijmonitoring controleert en optimaliseert u het energieverbruik van uw trucks. U checkt niet enkel het laadpercentage van de batterij maar kunt meteen ook het aantal actieve uren ervan nakijken. En dat is niet onbelangrijk, want een batterij die te lang niet gebruikt wordt, verliest aan kostbare levensduur.

I_Site battery

Wilt u het gebruik van uw volledige heftruckvloot monitoren? Ook dat kan. Welke heftruck staat wanneer stil? Hoeveel heftrucks worden er per dag gebruikt? En welke voertuigen liepen het vaakst truckschokken op? Dit zijn een aantal vragen waarop I_Site u een antwoord biedt. Wanneer er bijvoorbeeld tijdens een shift een aantal trucks stilstaat door gebrek aan werk, brengt dat extra kosten en energieverlies met zich mee. En dat kunt u vermijden door chauffeurs eventueel in te zetten tijdens drukkere periodes waardoor u kosten- én tijdbesparend te werk gaat. Kortom, I_Site zorgt ervoor dat u uw interne truckvloot optimaal benut.

I_Site utilization

Thijs De Volder
Thijs De Volder |

Product Manager Telematics