12-08-2021|
2
minuten

Meer dan tien jaar geleden ontwikkelde Toyota het vlootbeheersysteem I_Site. I_Site communiceert via telematica hardware en sensoren die in vorkheftrucks van Toyota zijn ingebouwd en verbindt deze met het centrale informatiesysteem van Toyota. Een dergelijk vlootbeheersysteem registreert en meet de vlootprestaties in uw magazijn. Het resultaat: u kunt uw vloot optimaal inzetten, wat kosten en energie bespaart.

Zet informatie om in inzichten 
Een geconnecteerde vorkheftruck van Toyota, een slimme truck, geeft u altijd een actueel overzicht van zijn operationele gegevens: van het aantal bedrijfsuren en het gebruik van de truck tot contractgegevens over verhuur en onderhoud. Dankzij de informatie van I_Site Explorer kunt u de veiligheid, het onderhoud en het energieverbruik van uw trucks optimaliseren. Door bijvoorbeeld de locatie, de impact en de werkelijke gebruiksuren van de trucks te volgen, beschikt u over alle juiste indicatoren om op feiten gebaseerde beslissingen te nemen en uw logistiek en goederenbehandeling efficiënt te optimaliseren. 

Optimaliseer de energie-efficiëntie 
Ook op ecologisch vlak biedt I_Site belangrijke voordelen. Met de batterijbewakingsfunctie kunt u de energie-efficiëntie van uw trucks controleren en optimaliseren. Niet alleen kunt u het laadpercentage van de batterij raadplegen, u kunt ook direct controleren of uw operators de batterijen op de juiste manier opladen en behandelen. Dit verhoogt niet alleen hun eigen veiligheid, maar verlengt ook de levensduur van de batterij, zodat u meer bedrijfsuren uit dezelfde batterij kunt halen. 

Blog - I_Site (2)

Bovendien kan I_Site u helpen bij het kiezen van het juiste type batterij voor uw activiteiten: loodzuur- of lithium-ion batterijen. Op basis van de gegevens van het vlootbeheersysteem kunnen we u op basis van uw werkelijke activiteiten adviseren welke technologie voor u de beste en voordeligste is. Het helpt ook om het juiste batterijformaat te kiezen (niet te groot en niet te klein) om met één batterij een volledige shift of zelfs meerdere shifts te kunnen doen. 

Neem de controle over uw vloot 
Wilt u het gebruik van uw hele heftruckvloot monitoren en beheren? Ook dat is mogelijk, want wij kunnen onze vlootbeheeroplossing aanpassen aan uw bestaande vloot. Wilt u weten welke truck wanneer stilstaat? Hoeveel heftrucks u eigenlijk per dag gebruikt? Of welke trucks en chauffeurs de meeste botsingen veroorzaken? Dit zijn maar een paar vragen waarop I_Site Explorer u een antwoord kan bieden. Kortom, I_Site van Toyota zorgt ervoor dat u optimaal gebruik maakt van uw interne truckvloot.New call-to-action

Thijs De Volder
Thijs De Volder |

Product Manager Telematics