21-10-2021|
2
minuten

Het automatiseren van uw logistieke processen brengt veel uitdagingen met zich mee. Hoe zal het de materiaalstroom beïnvloeden? Moet u een deel van uw activiteiten staken voor de installatie en voor hoe lang? Welk type infrastructuur moet u installeren en hoe schaalbaar zijn de oplossingen?  

Beslissen dat er processen zijn die in uw bedrijfsactiviteiten kunnen worden verbeterd door middel van automatisering, moet indien nodig met zorg en begeleiding worden uitgevoerd. Maar als u eenmaal die beslissing hebt genomen, is aan de slag gaan met automatisering even gecompliceerd als uw procesdoelen verbeteren. Er zijn veel manieren waarop u de last van implementatie kunt verlichten en taken eenvoudig kunt automatiseren. Eenvoudige taken zijn schaalbaar en zijn makkelijker te implementeren.  

Hier zijn een paar handige tips om u op weg te helpen naar meer efficiëntie en productiviteit met automatisering: 

Optimaliseer vóór automatisering

Het automatiseren van een slecht proces kan inefficiënties verder vergroten en naderhand aanpassingen vereisen die nogal kostbaar zijn. Hoewel u inefficiënties niet voor 100% hoeft op te lossen voordat u gaat automatiseren, is het een goede vuistregel om uw bedrijfsactiviteiten te analyseren. Zo zorgt u ervoor dat de oplossing op de lange termijn schaalbaar en duurzaam is. Toyota kan u bij dit proces helpen door gebruik te maken van Toyota Lean Management en expertise om inefficiënties op te sporen en op te lossen voordat automatisering wordt geïmplementeerd.  

Gebruik geschikte technologieën

Sommige geautomatiseerde producten vereisen extra tijd voor implementatie en extra infrastructuur die duurder kan zijn en verstoring kan veroorzaken. Producten zoals de automatische trucks maken gebruik van op LIDAR gebaseerde navigatie in combinatie met vaste objecten binnen uw infrastructuur. De kaarttechnologie die door deze modellen wordt gebruikt, maakt het toevoegen van eenheden en het wijzigen van routes eenvoudig en efficiënt om uw downtime tot een minimum te beperken.  

Het gamma van automatisch geleide voertuigen van Toyota
Automatisch geleide voertuigen (AGV's) worden steeds meer een steunpilaar in productie- en distributieactiviteiten. Klik hier om de oplossing te vinden die past bij uw unieke toepassing. 

Kies de juiste automatiseringspartner

Houd bij het kiezen van een automatiseringspartner rekening met de waarde en expertise die deze in uw bedrijf kan inbrengen. Welke automatiseringstechnologieën en -services heeft deze te bieden? Kan deze mijn bedrijf effectief ondersteunen op alle locaties? Wat voor soort ondersteuning bieden ze bij implementatie en onderhoud? 

De overname van Bastian Solutions en Vanderlande door Toyota stelt ons in staat om grote ondersteuning te bieden aan uw bedrijf, zowel nationaal als internationaal. Als toonaangevende leveranciers van complete oplossingen voor material handling zijn wij uw one-stop-shop voor uw automatiseringsbehoeften, inclusief verkoop, implementatie en service.  New call-to-action

 

Topics: Automation

Philip Van Oevelen
Philip Van Oevelen |

Logistics Solutions Senior Consultant