26-02-2021|
4
minuten

Bent u op zoek naar een elektrische transpallet? Het is niet altijd eenvoudig om de juiste truck te kiezen uit een uitgebreid aanbod. Daarom helpen we u een handje met een overzicht van de belangrijkste vragen die u zich best stelt bij de aankoop ervan. 


1. Waarvoor zal u de truck gebruiken?
Bij de keuze van een transpallet denkt u best vooraf na voor welke toepassingen uw toestel gebruikt zal worden. Daarbij houdt u idealiter ook rekening met uw toekomstige behoeften, zo bent u er zeker van dat u een truck koopt die jarenlang dienst doet voor waarvoor u hem nodig heeft.

Wilt u de truck vooral gebruiken voor lichte toepassingen zoals horizontaal transport, laden/lossen en orderverzamelen? Dan kunt u een meeloopexemplaar overwegen. Deze elektrische transpalletten zijn gebruiksvriendelijk door de ergonomische stuurhandgreep met vingertipbediening en de Click-2-Creep-functie voor manoeuvreren in krappe ruimtes.

Bent u op zoek naar een transpallet om meerdere ladingen te transporteren? Dan informeert u zich best over onze inzittende transpalletten. Die bereiken snelheden tot 20 km/u voor een snel en efficiënt transport van ladingen.

> Ontdek onze meeloop elektrische transpalletten
> Ontdek onze inzittende elektrische transpalletten

2. Hoeveel ruimte heeft u?
In ons assortiment vindt u transpalletten terug die geschikt zijn voor elke ruimte. Zal uw elektrische transpallet vooral gebruikt worden in voertuigen of in krappe ruimtes? Dan kiest u best voor een compacte, kleine en lichte transpallet.

Voor meer intensieve toepassingen of grotere magazijnen waar lange afstanden overbrugd worden, overweegt u dan weer beter onze transpalletten met platform. Ook onze instaande modellen zijn ideaal voor lange afstanden, zij rijden in verschillende richtingen waardoor de bestuurder steeds zijn positie kan behouden voor een uitstekend comfort.

> Ontdek onze compacte BT Levio transpallet
> Ontdek onze elektrische transpalletten met platform
> Ontdek onze instaande elektrische transpalletten

200218-010-3-print

3. Hoe zwaar is de last?

Houd ook zeker rekening met het maximumgewicht dat u moet kunnen heffen en kies een hefcapaciteit die voldoet aan uw huidige én toekomstige noden. 

Bij het kiezen van de juiste hefcapaciteit speelt ook de gebruiksintensiteit een rol. Bent u op zoek naar een truck voor frequent gebruik in een zeer intensieve omgeving, dan heeft u ook een hogere hefcapaciteit nodig zodat de truck robuuster en krachtiger is.

4. Welke batterij heeft u nodig?

Afhankelijk van het gekozen model heeft u keuze uit verschillende batterijopties. Kiest u voor een gewone loodzuurbatterij of een lithium-ion batterij? Deze laatste zijn volledig geïntegreerd met de truck en bieden nog meer voordelen en energiebesparingen.

> Lees ons antwoord op de meest gestelde vragen over lithium-ion batterijen

5. Welke wielen heeft u nodig?

Uw transpallet heeft de juiste onderdelen nodig om optimaal te kunnen presteren. Wat de wielen betreft, hangt de keuze af van de toepassing en de omgeving waar de transpallet in wordt gebruikt. Wij beschikken over wielen in verschillende materialen om aan uw behoeften te kunnen voldoen. U kan kiezen uit enkele of dubbele wielen, verschillende materialen en verschillende wielsoorten afhankelijk van het gebruik van de transpallet.

> Ontdek welke wielen gepast zijn voor uw elektrische transpallet

6. Heeft u extra opties nodig?

Nadat u de truck en het model heeft gekozen, kiest u misschien voor bepaalde opties of aanvullingen om uw truck volledig te personaliseren. Denk bijvoorbeeld aan een handgreep met kruipsnelheidsfunctie, een lastrek of schrijftafel. De concrete mogelijkheden per model vindt u terug onder add-ons op onze webpagina’s.

> Ontdek ons volledig gamma elektrische pallettrucks

Dominique Van Mol
Dominique Van Mol | Linkedin