11-04-2022|
4
minuten

Ben je op zoek naar een handpallettruck of transpallet? De BT lifter transpalletten zijn geschikt voor een breed scala aan interne transporttoepassingen, zoals horizontaal transport, orderverzamelen, laden/lossen en stapelen. Deze duurzame en gebruiksvriendelijke transpalletten maken een veilige en efficiënte verplaatsing van goederen mogelijk, met een minimale inspanning. Geen idee welke truck u nodig heeft? Ontdek welke vragen u zich best stelt.

1. Welk soort pallet gebruikt u?

Er bestaat geen internationale standaard voor de afmetingen van pallets. Deze variëren van land tot land, maar binnen de landsgrenzen liggen ze wel vast. Om de afmetingen te kennen, kunt u best contact opnemen met de lokale vestiging van uw bedrijf. De meest courante afmeting binnen Europa is 1200 x 800 mm.

Niet alle handpallettrucks kunnen alle soorten pallets behandelen. Controleer daarom de palletafmetingen en de omvang van de pallet (inclusief overhang) om te weten welke vorken u nodig heeft. Het gewicht en de inhoud van de lading hebben een invloed op het zwaartepunt van de last en op de capaciteit van de handpallettruck. Op onze website vindt u bij de verschillende handpallettrucks steeds terug welke pallettypes het best matchen met de verschillende vorklengtes en -breedtes.

2. Heeft u een stille handpallettruck nodig? 
Werkt u in een geluidsgevoelige omgeving, zoals een ziekenhuis of een woonwijk waar u moet leveren? Of bent u vaak ‘s nachts op de baan? Dan kiest u best voor een stille handpallettruck. Deze transpallet is speciaal ontworpen om zo min mogelijk geluid te produceren bij het verplaatsen van goederen in diverse toepassingen, en zo eventuele hinder voor uw omgeving te beperken. Ze levert sterke prestaties bij een geluidsniveau tot 60 dBA. Verder is ze voorzien van het Quiet Mark-label en een PIEK-certificatie.

> Ontdek onze stille transpalletten

3. Hoe zwaar is de last?

Dient u regelmatig zware lasten te verplaatsen? Of heeft u een duidelijke gewichtsindicatie nodig wanneer u een pallet vervoert? Geen nood, er zijn verschillende transpalletten om aan uw behoeften te voldoen. Met het Quick Lift-systeem kunt u de lading met amper twee slagen van de pompeenheid omhoogbrengen. Dit systeem is interessant wanneer u dagelijks grote hoeveelheden pallets moet verplaatsen. Met de snelheffing kunt u ladingen tot 2300 kg opheffen, wat de productiviteit binnen uw organisatie aanzienlijk kan verhogen. Dankzij deze functie  kunt u goederen met minimale inspanning, maximale efficiëntie en hoog bestuurderscomfort verplaatsen. 

> Bekijk onze transpalletten met hulpfunctie

hpt

Werkt u regelmatig met zware pallets, dan loont het om uw handpallettruck te beveiligen tegen overbelasting. De BT Lifter met beveiliging tegen overbelasting stopt met pompen zodra uw pallet meer weegt dan de toegestane 2300 kg. Moet u toch ladingen verplaatsen die zwaarder zijn dan 2300 kg, raden we u aan om voor een heavy transpallet te kiezen, die tot 3000 kg kan verplaatsen. 

Als het van belang is om het gewicht te kennen van de lading, kunt u uw transpallet uitbreiden met een weegschaal of gewichtsindicator. De weegschaal meet zelfs tijdens het transport van de lading het gewicht van uw pallet. 

4. Welke ergonomische eisen stelt u?

Wilt u uw productiviteit tijdens het orderverzamelen verhogen? De High Lifter schaartranspallet met handmatige of elektrische heffing zorgt voor een ergonomische verplaatsing van goederen op hefhoogtes tot 800 mm. U kunt deze transpallet ook gebruiken als een in hoogte verstelbare werktafel of voor orderverzameltoepassingen. Met de hydraulische Quick Lift-functie verhoogt u de productiviteit en het comfort van uw werknemers bij de behandeling van ladingen tot 1000 kg.

> Bekijk ons gamma hoogheffende transpalletten

ergo hpt-1

5. In wat voor omgeving werkt u vaak?

Werkt u vaak in natte, corrosieve of hygiënische omgevingen? Dan kiest u best voor een gegalvaniseerde of inox transpallet. Onze BT Lifter INOX is speciaal ontworpen om te voldoen aan de hoge eisen in hygiënische omgevingen. Het duurzame en hoogwaardige roestvrij staal en de corrosievrije onderdelen voorkomen de vorming van corrosie. Het zuurbestendige chassis zorgt voor een efficiënte en betrouwbare werking onder extreem zware omstandigheden.

coldstore

Zoekt u een betrouwbare en betaalbare transpallet voor gebruik in natte omgevingen, dan is een gegalvaniseerde transpallet een slimme keuze. De gegalvaniseerde handpallettrucks zorgen voor een efficiënte en betrouwbare werking in toepassingen waarvoor de BT Lifter INOX geen vereiste is. Ideaal voor koude omgevingen of vriestemperaturen of voor bijvoorbeeld visserijproducten. Wanneer u een beperkt budget heeft, is de gegalvaniseerde transpallet een kosteneffectieve oplossing voor gebruik in semi-corrosieve omgevingen.

> Ontdek onze transpalletten voor speciale omgevingen

 

Mieke Meyers
Mieke Meyers | Linkedin

Used & Handtruck Manager at Toyota Material Handling Belgium