05-09-2019|
2
minuten

Heeft u een extra magazijn- of vorkheftruck nodig? Dan hoeft u niet noodzakelijk voor een splinternieuw model te kiezen. Afhankelijk van de activiteit en het verwachte gebruik, is een tweedehands truck soms een slimmere oplossing. Ontdek 5 goede redenen waarom.

1. ‘Tweedehands’ betekent ‘besparen’

Heeft uw bedrijf niet meteen de middelen om een nieuwe truck aan te kopen, dan is een tweedehands truck een goed alternatief. Zo geniet u van meer flexibiliteit op financieel vlak. Bedrijven die kiezen voor de aankoop van een tweedehands truck bij een betrouwbare partner, kunnen een hoogwaardige en kwaliteitsvolle truck kopen tegen een lagere prijs. Een investering die een beter rendement garandeert dan de aankoop van een nieuwe truck.

Deze trucks worden overgenomen van betrouwbare Toyota partners en worden regelmatig onderworpen aan inspecties en onderhoudsmomenten, zo verkeren zij steeds in goede staat.

2. U kan uw truck sneller gebruiken

Een groot voordeel van tweedehands trucks is dat ze na bestelling snel beschikbaar zijn. Ideaal dus om drukkere periodes in uw bedrijf op te vangen, wanneer u plots te maken krijgt met een tekort aan machines. Of wanneer een van uw machines hersteld moet worden en u dringend op zoek moet naar een oplossing. Zo komt uw planning en die van uw klanten niet in het gedrang.

3. Ideaal als back-up voor uw huidige machines

Er zijn bepaalde situaties waarin een gloednieuwe truck eigenlijk niet nodig is. Zoals wanneer u louter wil voorzien in een back-up voor uw huidige vloot of als de trucks maar af en toe gebruikt worden voor een enkele dienst of slechts een paar uur per dag. Bedrijven kopen een tweedehands truck dan ook vaak aan om hun primaire vloot uit te breiden, op betaalbare wijze. Een tweedehands truck biedt hen de ondersteuning die ze nodig hebben tegen een lagere prijs.

4. Een tweedehands truck kan dezelfde kwaliteit bieden

Koopt u een tweedehands truck, dan is het belangrijk om op zoek te gaan naar een kwaliteitsvolle leverancier. Vraag zeker naar de levensduur en garantie, of de truck gedurende de hele periode goed werd onderhouden, en of er bij herstellingen originele onderdelen werden gebruikt. Bijna alle tweedehands trucks van Toyota komen uit een gecontracteerde verhuurvloot, waarbij enkel de beste trucks geselecteerd worden voor verkoop of verhuur. Allemaal werden ze onderhouden door opgeleide Toyota-technici, die enkel werken met originele Toyota-onderdelen. Dit betekent dat Toyota de volledige geschiedenis van de te onderhouden truck kent.

5. Het aanbod is groot

Een tweedehands truck vinden die perfect bij uw behoeften past: dat hoeft heus geen ellenlange zoektocht te zijn. Bij Toyota kan u kiezen uit een ruim aanbod, aangezien we standaard meerdere tweedehands machines op voorraad hebben. Zo hebt u snel een extra truck ter beschikking, zonder grote investeringen.Bekijk de tweedehands trucks van toyota

Mieke Meyers
Mieke Meyers | Linkedin

Used & Handtruck Manager at Toyota Material Handling Belgium