05-09-2019|
2
minuten

Jaarlijks gebeuren er zo'n 3.000 arbeidsongevallen met heftrucks of andere magazijntoestellen. Achteraf blijkt maar al te vaak dat een ongeval te wijten is aan technische storingen of een gebrekkig onderhoud. Uw machinepark gaat dus best hand in hand met een regelmatig onderhoud. Ontdek alles wat u daarover moet weten.

1. Waarom kiezen voor een onderhoudscontract?

Slechte remmen of verlies van olie, rekken en pallets beschadigen, een minder goede rijpositie, een beschadigde carrosserie, onleesbare markeringen op de vloer of op de trucks, ... Het zijn allemaal risico’s voor heftruckchauffeurs en goederen in het magazijn. Bovendien kunnen kosten voor reparatie oplopen tot een bedrag dat gelijk is aan de aanschafwaarde van een nieuwe truck. Met een onderhoudscontract bent u zeker dat uw machines zich altijd in optimale staat bevinden en kan u ettelijke euro’s besparen. Alle apparatuur krijgt een grondige controle, beschadigde onderdelen worden tijdig gesignaleerd en worden vervangen voordat er daadwerkelijk problemen optreden. Kies zelf welk servicepakket het best bij u past: van preventief onderhoud tot een full service contract met onderhoudsplan.

2. Hoe frequent heeft mijn truck onderhoud nodig?

 Regelmatig onderhoud doet de productiviteit binnen uw onderneming stijgen: machines die in goede staat zijn, zijn een plezier om mee te werken en moedigen uw personeel aan om hun materiaal en omgeving te respecteren. Ook de veiligheid blijft zo gewaarborgd, waardoor u ongevallen en wettelijke problemen kan vermijden: u bent immers zeker dat uw machines aan alle nodige veiligheidscriteria voldoen. Hoe vaak uw machines best een onderhoud krijgen, hangt onder meer af van de leeftijd en huidige staat. Een gekwalificeerde monteur van Toyota kan u daarin adviseren. 

Technician_servicing_Levio2-1

 3. Wat is het verschil tussen een onderhoud en een keuring?

 Met een tijdig onderhoud beperkt u de risico’s op schade en arbeidsongevallen. Maar wat als er zich toch een ongeluk voordoet? In deze situatie kan een technisch keuringsattest bewijzen dat u alle verantwoordelijkheid genomen heeft met betrekking tot het veilig gebruik van arbeidsmiddelen. SIGMACert is een veiligheidslabel dat bedrijven helpt voldoen aan deze wettelijke richtlijn.  Toyota voert de SIGMACert-keuring eenmalig gratis uit bij de aankoop van nieuwe trucks, maar ook tijdens de volledige levensduur van de truck is deze keuring sterk aan te raden. Dit gebeurt altijd in combinatie met een voorafgaand onderhoud, zodat uw truck na eventuele herstellingen meteen kan worden goedgekeurd. Maak een afspraak voor een veiligheidskeuring

  

Topics: Service

Peter De Wolf
Peter De Wolf | Linkedin

Service director at Toyota Material Handling Belgium